Fasadbelysning och skyltbelysning för utomhusbruk

Om du letar efter vår produktkatalog med LED-lampor för fasadbelysning och skyltar hittar du den här ►

Fasadbelysning med led lampor

Genom att använda sig av fasadbelysning och belysning på skyltar ökar du kundernas medvetenhet om ditt företag. Med en god upplyst fasad eller skylt blir det enklare för kunden att hitta er butik.

I Sverige är det under vinterhalvåret mörkt stora delar av dygnet att skapa ett välkomnande och varmt intryck för kunderna är därför mycket viktigt. Med en god upplyst entré eller skylt hittar kunderna lättare in i din butik och känner sig välkomnade. Vi har ett stort sortiment med fasadbelysning och skyltbelysning samt belysning för utomhusbruk. Om ni har frågor eller funderingar kring olika belysningsprodukter för fasad och skylt går det bra att kontakta vår support. Vi kan hjälpa er att ta fram förslag på olika lösningar.

Ofta sitter lamporna otillgängligt och det krävs mycket underhållsarbete. Det är inte alltid det räcker med en stege för att byta belysningen utan man behöver hyra en lift. Att byta till LED som fasadbelysning minskar både elförbrukningen samt skapar en tryggare arbetsmiljö. Vid normalt användande har en LED fasadlampa en beräknad livslängd på minst 10 år.

Fasadbelysning

I vår produktkategori med fasadbelysning har vi flertalet kvalitetslampor med lysdioder från CREE. Lamporna ansluts direkt mot 230VDC. Lamporna finns med tillvalsalternativ som förlängningsarm vilket gör att man enkelt kan få en riktad belysning mot fasaden. I vårt sortiment med belysning har vi allt från mindre effektbelysning på enstaka watt i effekt till kraftfulla 16W lampor.

I vårt sortiment finns även väggmonterad belysning som ger en mycket trevlig inramning runt entrédörr och effektfullt lyser upp väggen. Dessa Lampor har en varmvit (3000K) färgton för att skapa ett välkomnande intryck. Vilket kanske är en av de främsta orsakerna till att välja denna LED lampa. Genom att använda sig av väggbelysning eller en fasadlampa får fastigheten och huset ett helt nytt utseende.

16W fasadbelysning för skylt

Fasadlampa med CREE-dioder ger mycket bra skyltbelysning.

Skyltbelysning med LED lamporSkyltbelysning

Många gånger sitter skylten till företaget mycket svårtillgängligt till. Högt upp på fasaden och ofta finns det både människor och trafik nedanför. Om man använder halogenlampor upptäcker man snart att dessa har en tendens till att gå sönder i tid och otid. Man tar sig inte tid till att hyra en lift och skylten förblir därför ofta endast upplyst till hälften. Andra alternativ kan vara att använda sig av lågenergilampor. problemet med dem är att de under vinterhalvårets kalla månader lyser mycket svagt. Att använda LED-lampor som skyltbelysning är därför i många avseenden optimalt. Dess långa livslängd minskar dyra underhållskostnader av skyltbelysningen till det minimala. Kyla påverkar snarare LED-lampan till det positiva då den fungerar bättre ju kallare det blir. LED-lampor avskyr värme, därför bör de inte användas i temperaturer som överstiger 55-60°C. Ur miljösynpunkt är LED-lampor också en mycket bra produkt. Dels innehåller de inget skadligt bly eller kvicksilver som t.ex. lysrörslampor. Även den minskade energiförbrukningen är mycket positiv.  Enligt EU-standard motsvarar 1kWh el 424 gram CO­². Det medför att om man byter ut en 250W halogenlampa mot 50W LED-strålkastare och den används 8 timmar per dag ger detta en minskad energiförbrukning om 585kWh eller 248kg CO² per år.

LED-tejp, flexibel belysningslist

En produkt som vi rekommenderar som skyltbelysning är vår flexibla ljuslist. Den ligger inkapslad i ett silikonhölje vilket gör den vattentät (IP67) och perfekt för användning utomhus. LED-listen är mycket ljusstark, hela 820 lumen/meter och effektförbrukningen är endast 19,2W/m. Ljuslisten är flexibel och kan rullas runt sig själv, (ej bräckas i sidled) och den är delbar per 3cm vilket innebär att den går att anpassa till de flesta installationer med ett närmast exakt mått. Ljuslisten, LED-tejpen, säljs i enheter om hel meter, från 1 meter upp till 10 meter i hel längd. Dess flexibilitet gör den perfekt till installationer i skyltar som indirekt belysning bakom en plexiglasskiva eller att följa bokstäver på ett ramverk. Ljuslisten finns i två olika färgalternativ, varmvit, 3000K samt kallvit, 6000K. Olika ljusstyrkor och effekter på ljuslisten finns givetvis också. Allt för att fungera för den enskilda installationen. I sortimentet med belysningslister har vi även RGB-skena för att skapa effektfulla installationer med skiftande färg.  Att lägga en LED-list längs med en sockel i en butikslokal ger mycket härliga ljuseffekter eller varför inte belysa en fondvägg.

flexibel belysningslist skyltbelysning

Led tejp

skyltbelysning volvo

 

Comments are closed.