Belysningsskena LED – Flexibel skyltbelysning

Ofta sitter skylten på fasaden mycket otillgängligt till. I många fall används gammal lysrörsarmatur eller halogenlampor som ofta går sönder. Genom att ersätta belysningen med en belysningsskena, ljuslist får man dels en energibesparande belysning samt en underhållsfri belysning. Genom att ersätta traditionell skyltbelysning med moden LED belysningsskena halveras i många fall energiförbrukningen. Därtill minskas underhållet av belysningen till ett minimum.

Belysningsskena, listTillsammans med Elajo i Anderstorp tog vi fram en produkt för att belysa en fasadmonterad skylt hos Wulkan. Vi rekommenderade vår mycket ljusstarka flexibla belysningsskena med kraftfulla SMD-dioder- Effekten är hela 19W per meter och denna flexibla ljuslist lyser med 820lm/m. Produkten finns i både varmvit (3000K) och kallvit (6000K) färg. Tack vare sin flexibilitet är denna belysningsskena mycket enkel att böja runt ett ramverk, i detta fall bokstäver. Den höga ljusvinkeln om 120° ger en god upplyst effekt med jämn ljusspridning över hela skyltens yta.

Klippbar belysningsskena, ljuslist

Fördelen med denna belysningsskena, list är att den är delbar. Man klipper enkelt av den i mindre enheter (2,5cm) med en vanlig sax. Skenan med lysdioder ligger inkapslad i ett silikonhölje med IP-klass 67, vilket gör den perfekt för användning utomhus eller som bakgrundsbelysning i kök och badrum. Fungerar även utmärkt som bänkbelysning i kök. På skenan finns med jämna mellanrum lödpunkter (var tredje LED) dör ström enkelt ansluts. Då detta är en 12V-produkt kan även en vanlig lekman göra denna installation, dock rekommenderar vi alltid att arbetet utförs av behörig elektriker.

Användningsområden för belysningsskena

Vi rekommenderar denna produkt för användning utomhus som belysning av skylt och fasad. Den fungerar även utmärkt som bänkbelysning i kök, eller som indirekt belysning i en ljuslåda. Flexibiliteten hos belysningsskenan med LED ger många möjligheter och eftersom den drivs med 12V blir installationen enkel. Vi kan leverera belysningsskenan med färdiga snabbkontakter för Plug & Play.

led ljuslistflexibel belysningsskena, skyltbelysning

Tack till Robert Svensson, Elajo Anderstorp för inskickade bilder.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.