Skyltbelysning för fasad och vägg, indirekt belysning med LED

Med LED-lampor som skyltbelysning minskade Formteknik i Gislaved sina underhållskostnader drastiskt, samtidigt som skylten fick bättre exponering. Då skylten sitter högt upp på en fasad krävdes hyra av lift varje gång underhåll av skyltbelysningen skulle ske.

skyltbelysning kallvit led-tejpLED-lamporna skapade en trevlig inramning kring skylten och blir en effektfull detalj på fasaden. Tidigare alternativ var att använda lysrörsarmaturer bakom skylten, men detta orsakar problem med trasiga armaturer och svagt ljus vintertid. Genom att lägga ett band med lysdioder som skyltbelysning framhävdes skyltens konturer och gjorde det lättare för kunder och chaufförer att hitta till företaget. Med en kallvit färgton (6000K) får man ett klart och rent ljus som är mycket kraftigt. Hela 820 lumen per meter. Flexibilitet och möjlighet att anpassa produkten till i det närmsta exakta dimensioner gör installationen enkel. Produkten drivs även med 12V likström, DC, vilket är en fördel vid installation. den är även inkapslad i ett silikonhöje vilket gör den fukt och vattentät. Perfekt som skyltbelysning. Även om man har en gammal skylt med plexiglasskiva så fungerar det bra att byta ut lysrören bakom denna skiva mot denna ljuslist, skyltbelysning. Med en ljusvinkel om 120° får man en jämn belysning på hela ytan.

Fördelar med LED skyltbelysning

Ofta sitter skyltbelysningen otillgängligt till och att då använda LED-belysning är att föredra. Underhållskostnaderna kan hållas till ett minimum då LED-lampor har mycket lång livslängd.

Det har idag blivit allt vanligare med skadegörelse på butiker. Ofta riktas sparkar och slag mot fasad- och skyltbelysningen. LED-belysning är en mycket stöttålig produkt. det finns inga rörliga delar i en lysdiod som kan gå sönder. Även om du skulle tappa en LED-lampa i golvet fungerar den fortfarande. Detta är en av de stora fördelarna med att använda LED som skyltbelysning. Även om man inte utsätts för skadegörelse så sitter ofta skylten utsatt mot väder och vind, det blåser och skakar vilket förkortar livslängden på traditionell belysning som till exempel halogenlampor. Genom att använda LED-lampor som skylltbelysning eller fasadbelysning undviker man detta problem. Lysdioder klarar även av kyla mycket bra, faktum är att ju kallare desto bättre för en lysdiod. Den perfekta skyltbelysningen i kalla Sverige.

fasadmonterad belysning för utomhus

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.