Spotlight för 3-fasskena affärslokal, Önska

spotlight önska-butikGamla spotlight med metallhalogenlampor i skyltfönstret hos Önska i Gislaved, innebar mycket arbete för personalen. Belysningen gick ofta sönder och med gamla spotlightsarmaturer var lamporna mycket svåra att byta. Lamporna förbrukade mycket energi och producerade överskottsvärme som sedan måste kylas bort.

Byte till LED spotlight.

Genom att byta ut armaturerna mot moderna LED-spotlights fick man i butiken ett renare ljus, med en neutralvit färgton upplevs ljuset som rent och klart. Då man som i Önskas fall säljer glas och porslin framträder färgerna mycket effektfullt. Kristallen får ett gnistrande sken och intrycket för kunderna förhöjs. Då dessa spotlights installerades i en glas- och porslinsbutik där färgintryck är mycket viktiga valde vi en lampa med hög färgåtergivning, Ra90, vilket är i det närmsta perfekt. 100 motsvarar naturligt solljus.

En annan fördel med byte till LED spotlights var att underhållskostnaderna minskade drastiskt. Tidigare var man tvungen att se över lamporna minst två gånger per år. Med LED-belysning kan detta underhållsintervall minskas till en gång var annat år. Personalen slipper klättra på stegar och byta otillgängliga lampor. Ofta var man tvungen att flytta inredning i butiken vilket orsakade mycket arbete. Inomhusklimatet i butiken blev även det mycket bättre för kunder och personal. LED-lampor avger inte lika mycket värme som halogenspotlights.

LED sparar 1000-tals kronor varje år.

Att byta ut gamla spotlights mot LED-lampor sparar mycket pengar. Under en 10-årsperriod sparas över 12 000 kronor bara på en lampa. Tänk då en butik med 50 lampor. Den kostnad man lägger på belysning och kylning av lokalen kan enkelt mer än halveras genom byte av halogenlampor till LED spotlights. Vi hjälper gärna kostnadsfritt till med en LCC-analys (Livscykel analys) som visar på total besparing över en tidsperiod.

Installerade spotlights

För att få en optimal belysning valde vi en kombination av spotlights. Allt från effekter på 10W upp till 36W.

Skyltfönster med LED-spotlight

Skyltfönster med LED-spotlight

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.